Vergroen je reis,

doneer een boom

Arriva doneert 1.376 bomen

9 september 2016

Vandaag is het zover. Samen voor Groen gaat officieel van start. En … de teller staat direct al op 1.376 bomen! Want Arriva zelf doet de eerste donatie: één boom voor elk van onze collega’s in regio West. De helft van al die bomen planten we in Zuid-Holland, waar we er met elkaar van kunnen genieten. De andere 688 laten we groeien op de Filipijnen, waar bomen meer CO2 opnemen.

We geven het programma dus een vliegende start. Waarom? Omdat we een gezonde leefomgeving belangrijk vinden. Al is reizen met de trein of bus op zich al groen, het kan in onze ogen altijd groener. Wij willen nog verder bijdragen door duurzame keuzes te maken. Denk aan de hybridebussen in Dordrecht en Leiden, het gebruik van groene stroom op de MerwedeLingelijn en de inzet van Ecobox in onze bussen aan het eind van dit jaar. Samen voor Groen is een volgende stap in het verduurzamen van onze regio. Op een bijzondere manier!

Want vanaf vandaag kan iedereen dus via deze site bomen doneren. Om zijn eigen aandeel in de CO2-uitstoot van zijn reizen uit de lucht te halen, of gewoon om zijn directe leefomgeving groener te maken. Letterlijk, want we willen de eerste bomen planten in Bentwoud; een nieuw natuur- en recreatiegebied tussen Zoetermeer/Benthuizen en Waddinxveen/Boskoop. Een gebied dat nog volop in ontwikkeling is, maar nu al de moeite waard is om regelmatig naar terug te keren. Je kunt er heerlijk wandelen of op excursie gaan. Door het hele gebied mag je van de paden af en struinen door het bos. Om al struinend even aan de drukte van de Randstad te ontsnappen …
Kortom: De eerste bomen zijn er al. Wie doet de volgende donatie?