Vergroen je reis,

doneer een boom

Samen voor Groen-bomen worden geplant in Bentwoud!

7 oktober 2016

De gespaarde bomen worden voor de helft op de Filipijnen geplant, waar ze meer CO2 opnemen. Maar de andere helft planten we in Zuid-Holland. Grotendeels in bestaande en voor iedereen toegankelijke bossen, voor een ander deel op kleinschaligere locaties. Ieder jaar zoeken we met Trees for All en het Nationaal Bossenfonds mogelijke en geschikte locaties in Zuid-Holland. Dit jaar is dat … Bentwoud!

Bentwoud is een nieuw natuur- en recreatiegebied tussen Zoetermeer/Benthuizen en Waddinxveen/Boskoop. Een gebied dat nog volop in ontwikkeling is, maar al een flink bos is, en druk bezocht wordt door wandelaars, fietsers en gezinnen die eropuit willen. Door het hele gebied mag je van de paden af, en struinen door het bos. Om al struinend even aan de drukte van de Randstad te ontsnappen …
Een locatie in Zuid-Holland dus, waar jij als deelnemer aan het programma zelf van het groen kunt genieten! De bomen worden in februari-maart geplant. Wanneer de boomplantdag precies is, en wat we die dag gaan doen, hoor je nog. Abonneer je op de nieuwsbrief of kijk in de nieuwsrubriek! Maar … vóór de aanplant tijd verwachten we nog flink wat abonnementsaanvragen en donaties!