Vergroen je reis,

doneer een boom

Over de actie

Het idee van Samen voor Groen is simpel. Natuurlijk reis je al groen omdat je de bus en/of trein neemt. En onze bussen en treinen zijn steeds milieuvriendelijker. Maar wat als we ook nog eens samen bomen planten? Dan halen we CO2 uit de lucht, maar maken we ook nog eens onze leefomgeving groener!

Maak zuurstof van je CO2

Bomen nemen namelijk CO2 op uit de atmosfeer en zetten dat om in zuurstof. Door de aanplant van nieuwe bomen kunnen we dus de CO2-uitstoot van onze reizen weer uit de lucht halen. Als jij meedoet, draag jij ook bij aan een gezonder leefklimaat, en wordt ons land een stuk groener. Want we planten alle bomen die reizigers doneren in Nederland ‒ en als het even kan steeds in een andere regio! Zo kunnen jij en je (klein)kinderen lekker van de natuur genieten. Arriva zelf plant ook nog in de tropen, waar de bomen sneller groeien en dus meer CO2 uit de lucht halen

Voor 5 euro een nieuwe boom

Voor 5 euro zorg je voor een nieuwe boom ‒ die gegarandeerd 30 jaar lang verantwoord wordt beheerd. Samen kunnen we duizenden en duizenden bomen planten en laten groeien. Doe mee! Vergroen je reis, en doneer een boom.

Waarom Samen voor Groen?

Nadenken over duurzaamheid doen wij bij Arriva eigenlijk iedere dag. Logisch, want als openbaarvervoerbedrijf bieden we een ‘groene’ dienst. En we gaan steeds verder op het gebied van duurzaamheid. Zo rijden steeds meer treinen op groene stroom, en zetten we nieuwe, elektrische bussen in. Ook krijgen medewerkers trainingen voor zuiniger rijgedrag. Maar we willen graag méér doen. Waarom we dan nu bomen planten? Bomen nemen CO2 op uit de atmosfeer. Dus met iedere boom die we planten, komen we weer een stap verder in de richting van CO2-neutraal reizen. Tegelijkertijd maken we onze leefomgeving ook letterlijk groener. Iedereen wil toch wonen in een boomrijke regio? Met z’n (klein)kind beukennootjes zoeken in het bos? Bossen zijn niet alleen goed voor het klimaatbeleid, maar ook voor ons gevoel van welzijn!

We willen jou vragen om ook mee te doen, en te helpen Nederland te vergroenen.