Vergroen je reis,

doneer een boom

De bomen gaan weer de grond in!

5 oktober 2018

Heb je de afgelopen maanden meegespaard voor bomen? Dan gaan jouw bomen binnenkort de grond in. Want eind november worden er alweer voor de derde keer Samen voor Groen-bomen geplant. Ruim 9500 zelfs! Zo’n 3750 in het Hollandse Hout; een bijzonder natuurgebied tussen Lelystad en de Oostvaardersplassen in Flevoland. Een verlaten stuk landbouwgrond van 79 hectare wordt daar omgevormd tot een aantrekkelijk bos met uitkijktorens en wandelpaden, waar je kunt genieten van prachtige inheemse boomsoorten als de walnoot, zoete kers, wintereik en linde.

Waalse Bos

Nog eens ca. 1000 bomen zijn voor het Waalse Bos. Een groot deel van dat bos is aangetast door de essentakziekte, waardoor veel bomen zijn afgestorven. Om onveilige situaties te voorkomen, worden die bomen gekapt. Maar wij plaatsen er nieuwe bomen voor terug!

Bolivia

De overige bomen gaan naar Bolivia, waar ze sneller CO2 opnemen. Dit project van Trees for All is gericht op het behoud en herstel van het milieu, en het verbeteren van de bodemvruchtbaarheid en biodiversiteit. Tegelijkertijd zorgt het voor een betere sociaal-economische positie van de boeren daar.

Het zijn natuurlijk prachtige aantallen. Maar we hopen de 10.000 bomen te halen. We hebben nog 7 weken om te sparen. Help je mee?