Vergroen je reis,

doneer een boom

De eerste bomen in de Klinkenbergerplas zijn geplant

1 december 2017

Vandaag, vrijdag 1 december, zijn namens alle donateurs, abonnementhouders en Arriva zelf de eerste bomen in de grond gezet in de Klinkenbergerplas bij Oegstgeest. In totaal worden er 1.500 bomen geplant in deze voormalige zandwinlocatie. Nog eens 1.500 bomen worden op de Filipijnen geplant.

Nederland wordt letterlijk groener!

De 3.000 bomen zijn bij elkaar gespaard via donaties en het Samen voor Groen-busabonnement. Bomen nemen CO2 op uit de atmosfeer en zetten dat om in zuurstof. Door de aanplant van nieuwe bomen zetten we dus weer een stap richting CO2-neutraal reizen. En tegelijkertijd wordt Nederland letterlijk groener. Want de helft van alle gespaarde bomen worden in Nederland geplant ‒ en als het even kan steeds in een andere regio. De andere helft op de Filipijnen, waar bomen meer CO2 opnemen. Het Samen voor Groen-programma heeft daar zelfs nog meer impact, omdat met het herbebossingsproject ook nog eens de lokale bevolking wordt gesteund.

Toegankelijk voor wandelaars en fietsers

Het bos bij Oegstgeest zal uiteindelijk ruim 10.000 bomen tellen, en toegankelijk zijn voor wandelaars en fietsers. Het wordt aangeplant in samenwerking met stichting Trees for All en het Nationaal Bossenfonds. Er worden inheemse boomsoorten gebruikt, zoals de berk, grove den, lariks en hazelaar.

Bentwoud

Eerder plantten we al 1.400 Samen voor Groen-bomen in het Bentwoud en nog eens 1.400 op de Filipijnen. En het Samen voor Groen-programma, dat in september 2106 van start is gegaan, wordt in 2018 nog verder uitgebreid …