Vergroen je reis,

doneer een boom

De nieuwe plantlocatie is bekend!

19 februari 2020

Nederland is straks weer een hectare bos rijker. Want in maart gaan we opnieuw 5000 Samen voor Groen-bomen planten, en wel in De Pan in Maarheze (Noord-Brabant). Daar wordt een natuurbos aangelegd waar je heerlijk kunt wandelen. Als jij de afgelopen maanden een donatie hebt gedaan, is dat dus ook aan jou te danken!
 
5000 Samen voor Groen-bomen in De Pan In De Pan worden verschillende boomsoorten aangeplant, zoals beuken, wintereiken, zomereiken, berken, winterlindes, zoete kersen, esdoorns en tamme kastanjes. Ook struiken als hulst en vuilboom krijgen er een plek. Zo wordt de biodiversiteit van het gebied flink vergroot, en wordt De Pan het leefgebied van egels, hazen en reeën, maar ook vogelsoorten als de buizerd, wielewaal en boomklever.
 
Er is al veel bereikt Het Bentwoud, de Klinkenbergerplas, het Hollandse Hout, het Waalse bos en nu dus De Pan: overal in Nederland verschijnen kleine bossen die jullie samen met ons hebben aangelegd. Maar niet alleen in Nederland; in de tropen hebben we eenzelfde aantal bomen geplant. Omdat bomen daar sneller groeien en dus nog meer CO2 opnemen dan in Nederland, en we met onze bosprojecten de lokale bevolking kunnen steunen. Het totaal aantal geplante bomen staat in maart 2020 op 25.500!
 
En we gaan door! En we gaan dóór. In november willen we nog eens 7500 bomen planten! Help (weer) mee; doe een donatie of sms nu direct SvG naar 4333 (3 euro per verzonden bericht). Voor 10 euro kunnen we al twee bomen planten.