Vergroen je reis,

doneer een boom

Nu al meer dan 20.000 bomen!

22 mei 2019

De ‘bomenteller’ is de 20.000 voorbijgegaan! Wat een geweldig resultaat. Ruim 15.000 van deze Samen voor Groen-bomen zijn al daadwerkelijk in de grond gezet, onder meer in het Bentwoud, bij de Klinkenbergerplas, in het Hollandse Hout en in het Waalse Bos. En we verwachten dat we dit jaar weer 10.000 nieuwe bomen kunnen gaan planten!
 
Door de aanplant van bomen zetten we samen stappen richting CO2-neutraal reizen. Bomen nemen namelijk CO2 op uit de atmosfeer en zetten dat om in zuurstof. Tegelijkertijd maken we met ‘Samen voor Groen’ Nederland ook een stuk groener. Want de helft van alle gedoneerde bomen wordt in eigen land geplant! De andere helft gaat naar bosprojecten in de tropen, waar bomen nog sneller CO2 omzetten.
 
Terugdringen van de klimaatproblematiek Om de aanplant te realiseren, werken we samen met Trees for All; een Nederlandse stichting die zich wereldwijd inzet voor bosbescherming, -realisatie en -herstel. Bossen zijn noodzakelijk voor de waterkringloop en gaan uitdroging en erosie tegen. Bovendien bieden ze bescherming en een woonplaats voor mensen, dieren en planten. En bomen produceren vruchten, hout, medicijnen en meer. Met haar bosprojecten helpt Trees for All dus de natuurlijke balans op aarde te herstellen.
 
Geschikte plantlocaties Voor de bossen in Nederland werkt Trees for All onder meer samen met Staatsbosbeheer. Ieder jaar zoeken ze naar geschikte plantlocaties. Een van de lopende projecten is het Waalse Bos in Houten. Het Waalse bos is aangetast door de essentakziekte, waardoor veel bomen zijn afgestorven. Om onveilige situaties te voorkomen, zijn deze bomen gekapt. Inmiddels zijn in het bos duizenden nieuwe bomen geplant. Het gaat om streekeigen boomsoorten zoals els, zomereik, lindes, wilg en zoete kers. Deze bosgebieden worden beheerd door Staatsbosbeheer. Waar we de volgende keer bomen planten? We houden je hier op de hoogte!
 
Meedoen aan Samen voor Groen? We zijn ontzettend blij met alle donaties, en willen iedereen die meedoet aan Samen voor Groen bedanken! Natuurlijk gaan we dóór. Doe mee, en doneer (nog) een boom! Ga naar doneren of sms ‘SvG’ naar 4333 (3 euro per verstuurd bericht).