Vergroen je reis,

doneer een boom

Nu ook bomen in de stad!

8 september 2022

Samen voor groen: dat hebben we ook dit jaar weer eens laten zien. Want samen met onze reizigers hebben we maar liefst 4.536 bomen geplant het afgelopen halfjaar. Precies 4.436 bomen zijn in Overijssel in de grond gegaan; meer dan nog dan aangekondigd. Nieuw is dat we nu ook hebben bijgedragen aan stedelijke vergroening, en wel in Almere! Bomen zijn namelijk niet alleen belangrijk in het buitengebied; ook in de stad zijn ze van groot belang. Ze zorgen voor een betere waterhuishouding, een schonere lucht, een beter microklimaat en een groene leefomgeving. Kortom, ze verhogen de leefbaarheid voor mens én dier.

De volgende bomen gaan naar …

Maar dat is nog niet alles. Komende december gaan we weer bomen planten in Limburg: 4.167 stuks! De locaties liggen verspreid door de provincie, in de gemeenten Venlo, Peel en Maas, Nederweert, Weert, Maasgouw, Eijsden-Margraten, Valkenburg aan de Geul, Venray, Gennep, Horst aan de Maas en Gulpen-Wittem. In een periode van drie jaar worden daar in totaal meer dan 190.000 bomen en struiken aangeplant. Het nieuwe bos draagt bij aan het ‘Actieplan 1 miljoen bomen’ van de Provincie Limburg, en levert een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de biodiversiteit, aantrekkelijkheid van het landschap, leefbaarheid en het vastleggen van CO2.

Nog eens 4.500 bomen de grond in? Help mee!

Misschien planten we dit jaar zelfs nóg zo’n 4.500 bomen. Daarvoor gaan wij op zoek naar een locatie. Doe jij dan een donatie?