Vergroen je reis,

doneer een boom

Nieuwe laanbomen voor Landgoed Nieuw Leeuwenhorst

19 oktober 2022

We gaan 32 grote laanbomen planten! En wel op Landgoed Nieuw Leeuwenhorst; een 17e-eeuws landgoed met een bewogen geschiedenis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd een groot deel van de eeuwenoude bomen gekapt om plaats te maken voor een tankgracht. Andere bomen zijn door ouderdom komen te vervallen. In samenwerking met Stichting Trees for All en het Zuid-Hollands Landschap willen we nu de statige boomlanen op een aantal plekken herstellen, en een nieuwe laan toevoegen.

Groene lijn
Landgoed Nieuw Leeuwenhorst ligt langs onze Groene Lijn; de buslijn waarop Arriva beschikbare kennis, methodes en technologie├źn op het gebied van duurzaamheid samenbrengt. Lijn 90 is een proeftuin voor ons, maar ook voor regionale bedrijven, leveranciers, scholen, gemeenten, reizigers en de provincie. In de bussen en langs de route worden duurzame innovaties ingezet en getoetst, en duurzame activiteiten ontwikkeld. Zo rijden alle bussen op de Groene lijn op HVO (Hydrotreated Vegetable Oil). Lees meer over de Groene lijn op groenelijn.nl.

De grote laanbomen worden geplant in januari-februari 2023. Samen nemen de bomen de komende 50 jaar ongeveer 130 ton CO2 op. Daarmee hopen we tot medio december 2024 (het einde van de concessie) op Groene lijn tank-to-wheel CO2-neutraal te kunnen rijden!